Рецепт “Груші поше з шоколадом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 35 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 4 груші
❯ 1 ч. л. ванільного цукру
❯ сік 1 лайма
❯ 150 г цукру
❯ 200 г чорного шоколаду
❯ 130 мл жирних вершків
❯ кілька гілочок м’яти
❯ тонко стругана цедра лайма для прикраси
Покроковий процес приготування груш поше
Крок 1
Груші вимити та обсушити. Гострим тонким ножем акуратно видалити серцевини з насінням з боку чашки суцвіття. Підготовлені груші очистити (бажано за допомогою овочерізки), зберігши хвостики, і збризкати соком лайма.
Крок 2
У каструлі з товстим дном довести до кипіння 1 л води, додати цукор та ванільний цукор, дати їм повністю розчинитись і варити 5 хв. У гарячий сироп акуратно закласти груші, додати сік лайма, що залишився, і готувати на повільному вогні 5-7 хв.
Крок 3
Шоколад поламати. У сотейнику довести до кипіння вершки, додати шоколад і повністю розпустити його, постійно помішуючи. Перемішувати до отримання гладкої однорідної маси, зняти з вогню та трохи охолодити. Груші подати, поливаючи шоколадом, прикрасивши м’ятою та цедрою лайма.