Рецепт “Грибна ікра з томатною пастою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
Інгредієнти
На 4порції:
❯ 400 г свіжих грибів
❯ 1 цибулина
❯ 1 зубок часнику
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ 1 ст. л. томат-пасти
❯ рубаний кріп
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування грибної ікри
Крок 1
Гриби почистити, перебрати, промити та обсушити. Підготовлені гриби залити гарячою водою, довести до кипіння та варити 40 хв.
Крок 2
Відварені гриби відкинути на друшляк, злегка остудити та пропустити через м’ясорубку.
Крок 3
Цибулю та часник очистити, цибулю дрібно нарізати, часник порубати. На сковороді на гарячій олії обсмажувати цибулю та часник до прозорості цибулі.
Крок 4
Викласти на сковороду подрібнені гриби, зменшити вогонь до мінімуму і готувати під кришкою 15 хв. Гриби посолити
і поперчити, додати томат-пасту, перемішати та тушкувати під кришкою ще 5 хв.
Крок 5
Готову ікру зняти з вогню та остудити. Додати сіль і перець на смак і перекласти в посуд сервування. Подати,
посипавши рубаним кропом.
ГРИБИ ПРО ЗАПАС
Гасити гриби з цибулею та морквою до готовності, посолити та поперчити. Готові гриби перекласти у банку (500 мл) з кришкою і залити тонким шаром топленого масла. Зберігати у холодильнику до 2 міс.