Рецепт “Холодний огірковий суп” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 15 хвилин
У 1 порції: 200 ккал, 8 г білків,
6 г жирів, 28 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 2-3 ст. л. оливкової олії
❯ 1 зубчик часнику
❯ 1 червоний перець чилі
❯ 2–3 великі огірки
❯ 1 пучок базиліка
❯ 400 мл натурального питного йогурту або кислого молока
❯ сік 1 лимона
❯ 1 ст. л. тертою
❯ цедри лимона
❯ сіль
❯ свіжомелений чорний перець
Покроковий процес приготування холодного огіркового супа
Крок 1
Перець чилі вимити та, вилучивши насіння, дрібно нарізати. Часник очистити та потовкти. Часник та чилі
припустити на олії (2 хв). Огірки вимити, очистити, розрізати вздовж навпіл і за допомогою ложки видалити
насіння. М’якуш огірків натерти на дрібній тертці та перемішати з йогуртом (або кислим молоком). Посолити,
заправити соком лимона та прибрати у холодильник на 1 год.
Крок 2
Базилік вимити, трохи листків відкласти, решту порубати. Охолоджений суп заправити часником та базиліком, перемішати. Подати, прикрасивши листочками базиліка.