Рецепт “Качка з яблуками та картоплею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години 45 хвилин
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1 тушка качки
❯ 4 яблука
❯ 200 г кураги
❯ цедра 1 лимона
❯ 3 ст. л. меду
❯ 1 ч. л. соку лимона
❯ 800 г дрібної картоплі
❯ 2 зубчики часнику
❯ 150 г топленої олії
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування качки з яблуками
Крок 1
Тушку качки вимити, обсушити, натерти сіллю та перцем зсередини та зовні. Яблука вимити, вирізати серцевину з насінням, м’якуш нарізати дрібними кубиками.
Крок 2
Курагу залити гарячою водою, залишити на 15 хв, потім нарізати тонкими смужками. Перемішати з яблуками, цедрою лимона та 1 стіл. ложкою меду.
Крок 3
Фруктово-медовою сумішшю, що вийшла, начинити тушку качки, отвір скріпити дерев’яними шпажками або кулінарною ниткою. Духовку нагріти до 200 °.
Крок 4
Качку помістити у форму грудкою вниз. Зробити на спинці невеликі поперечні надрізи, змастити тушку медом, що залишився, змішаним із соком лимона.
Крок 5
Картоплю очистити та вимити. Часник очистити та дрібно порубати. Топлену олію розпустити в окремому посуді на повільному вогні та змішати з часником.
Крок 6
У форму до качки викласти картоплю, полити олією з часником, накрити фольгою і запікати 2 ч. Потім зняти фольгу, полити качку соком, що виділився, і запікати ще 7 хв.