Перейти до вмісту
Головна » Качка з яблуками та картоплею

Качка з яблуками та картоплею

    Лазання з білими грибами

    Рецепт “Качка з яблуками та картоплею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 години 45 хвилин

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 1 тушка качки
    ❯ 4 яблука
    ❯ 200 г кураги
    ❯ цедра 1 лимона
    ❯ 3 ст. л. меду
    ❯ 1 ч. л. соку лимона
    ❯ 800 г дрібної картоплі
    ❯ 2 зубчики часнику
    ❯ 150 г топленої олії
    ❯ сіль
    ❯ мелений чорний перець

    Покроковий процес приготування качки з яблуками
    Лазання з білими грибами1

    Крок 1

    Тушку качки вимити, обсушити, натерти сіллю та перцем зсередини та зовні. Яблука вимити, вирізати серцевину з насінням, м’якуш нарізати дрібними кубиками.

    Лазання з білими грибами2

    Крок 2

    Курагу залити гарячою водою, залишити на 15 хв, потім нарізати тонкими смужками. Перемішати з яблуками, цедрою лимона та 1 стіл. ложкою меду.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 3

    Фруктово-медовою сумішшю, що вийшла, начинити тушку качки, отвір скріпити дерев’яними шпажками або кулінарною ниткою. Духовку нагріти до 200 °.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 4

    Качку помістити у форму грудкою вниз. Зробити на спинці невеликі поперечні надрізи, змастити тушку медом, що залишився, змішаним із соком лимона.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 5

    Картоплю очистити та вимити. Часник очистити та дрібно порубати. Топлену олію розпустити в окремому посуді на повільному вогні та змішати з часником.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 6

    У форму до качки викласти картоплю, полити олією з часником, накрити фольгою і запікати 2 ч. Потім зняти фольгу, полити качку соком, що виділився, і запікати ще 7 хв.

    Сьогодні ми дізналися як готується Качка з яблуками та картоплею. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *