Перейти до вмісту
Головна » Гусак із квашеною капустою

Гусак із квашеною капустою

    Лазання з білими грибами

    Рецепт “Гусак із квашеною капустою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 години 30 хвилин

    Інгредієнти

    На 6 порції:
    – 1 тушка гусака (близько 3 кг)
    – 1 ст. л. сушеної материнки
    – 300 г квашеної капусти
    – 1 яблуко
    – 2 зубчики часнику
    – 2 ст. л. меду
    – 1 ч. л. гірчиці
    – сіль
    – мелений чорний перець

    Покроковий процес приготування гусака із квашеною капустою
    Лазання з білими грибами1

    Крок 1

    Тушку гусака вимити та добре обсушити паперовим рушником. Потім за допомогою пінцету ретельно видалити залишки пір’я. У кожного крила відрізати останню фалангу.

    Лазання з білими грибами2

    Крок 2

    У дуже великій каструлі довести до кипіння воду та обережно опустити в неї тушку гусака шиєю вниз. Тримати 1 хв, потім дістати після повторного закипання води опустити гусака іншою стороною.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 3

    Тушку гусака ретельно обсушити зсередини та зовні паперові рушники. Натерти сіллю, меленим чорним перцем і материнкою, потім прибрати в холодильник мінімум на добу.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 4

    Для начинки квашену капусту замочити на 15 хв. потім віджати. Яблуко очистити від серцевини, м’якуш нарізати. Часник посікти. Капусту перемішати з яблуком та часником.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 5

    Підготовлену тушку гусака нафарширувати приготованою начинкою з капусти з яблуками та часником, потім зашити великими стібками кулінарною ниткою. Ніжки акуратно перев’язати

    Лазання з білими грибами3

    Крок 6

    Гуся помістити на деко грудкою вниз, влити 150 мл води та запікати 30 хв при 200°. Потім перевернути та запікати 1,5 год при 160 °, поливаючи соком від смаження. Змастити медом із гірчицею, готувати 10 хв.

    Сьогодні ми дізналися як готується Гусак із квашеною капустою. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *