Перейти до вмісту
Головна » Качиний конфіт

Качиний конфіт

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Качиний конфіт” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 6–8 БАНОЧОК ПО 400 Г
    ❯ 2 качині тушки, готові до кулінарної обробки (без печінки) + 400 г качиного жиру
    ❯ 3 цибулини шалоту
    ❯ 1 зубок часнику
    ❯ по 2 гілочки чебрецю та розмарину
    ❯ рослинна олія
    ❯ 5 горошин чорного перцю
    ❯ велика сіль

    Покроковий процес приготування качиного конфіту

    Крок 1

    I ЕТАП: Тушки нарізати великими шматками, жир та шкіру з грудок зрізати та відкласти. Чебрець і розмарин промити. М’ясо посипати густо сіллю і перцем та разом із травами викласти у глибоку миску. Миску накрити та маринувати птицю в холодильнику 8–12 год.

    Крок 2

    Жир та зрізану шкіру крупно нарізати та прогрівати в сотейнику повільному вогні. Витоплений жир періодично зливати в окрему посуд.

    Крок 3

    II ЕТАП: Промариновані шматки птахи очистити від невпитаної солі, трави гілочки видалити. Цибулини та часник очистити, цибулини нарізати четвертинками. Шматки птиці, цибулю та часник викласти в сотейник із товстим дном, додати горошини перцю та залити качиним жиром так, щоб він покривав усі продукти. (Якщо жиру недостатньо, долити рослинним олією.)

    Крок 4

    Сотейник із птахом помістити в холодну духовку, встановити температуру 160° та готувати конфіт 3–5 год. м’ясо має придбати золотистий колір та легко відставати від кістки.

    Крок 5

    Готовий цукерок розкласти по підготовлених банках, добре утрамбувати та залити качиним жиром. Дати продукту охолонути при кімнатній температурі, накрити банки кришками та зберігати у прохолодному темному місці до 3 тижнів або до 3 місяців у холодильнику.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Качиний конфіт. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *