Рецепт “Картопляні ньокки у сирному соусі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 40 хвилин
У 1 порції: 730 ккал, 24 г білків,
31 г жирів, 95 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 800 г картоплі, звареної у мундирі
❯ 1 яйце
❯ 300 г борошна
❯ сіль
❯ 80 г волоських горіхів
Для соусу:
❯ 300 г твердого або плавленого сиру
❯ 150 мл молока
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування картопляних ньокк
Крок 1
Картоплю очистити та натерти на дрібній тертці. Додати борошно, вбити яйце і замісити пластичне тісто. Посолити на смак. На посипаній мукою робочої поверхні сформувати з тіста ковбаску товщиною бл. 2 см і нарізати її скибочками завтовшки прибл. 1 див. Скибочки розплющити за допомогою вилки та занурити в киплячу підсолену воду. Відрахувати прибл. 1 хв після того, як ньоккі спливуть, і за допомогою шумівки перекласти їх у сервірувальний посуд
Крок 2
Сир натерти. Молоко нагріти, додати сир і готувати на слабкому вогні, постійно збиваючи віночком, до отримання гладкої однорідної маси. Поперчити до смаку. Полити ньоккі гарячим соусом і посипати волоськими горіхами.