Перейти до вмісту
Головна » Плетінка з шинкою

Плетінка з шинкою

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Плетінка з шинкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 години 30 хвилин
    У 1 порції: 350 ккал, 15 г білків,
    11 г жирів, 46 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 8 порцій:
    ❯ 500 г борошна
    ❯ 1 ч. л. солі
    ❯ 30 г свіжих дріжджів
    ❯ 300 мл води
    ❯ 50 мл рослинної олії
    ❯ 200 г шинки
    ❯ кмин та велика морська сіль
    ❯ 1 яйце для змащування тіста

    Покроковий процес приготування плетінки з шинкою

    Крок 1

    Борошно просіяти у велику миску, всипати сіль та перемішати. Дріжджі розвести у 300 мл теплої кип’яченої води, додати рослинну олію. Влити дріжджову суміш в миску з борошном і замісити нелипке пластичне тісто. Накрити тісто серветкою та залишити в теплому місці для підйому – тісто має збільшитися в обсязі вдвічі.

    Крок 2

    Шинку нарізати тонкими скибочками. Тісто, що підійшло, обім’яти на посипаній мукою робочої поверхні, розділити на три частини та розкотити кожну у вигляді довгий прямокутник. Зверху викласти скибочки шинки. Згорнути кожен
    прямокутник у довгий рулет і переплести їх у вигляді кіски. Перекласти плетінку на вистелений папером для випікання лист, дати тесту підійти 30 хв.

    Крок 3

    Нагріти духовку до 210 °. Яйце збовтати та змастити поверхню плетінки. Посипати виріб кмином, великою сіллю і випікати прибл. 20 хв до зарум’янювання.

    З начинками можна експериментувати. Загорніть у тісто скибочки сиру – буде не менш смачно! Вибирайте тверді сорти з яскраво вираженим смаком та ароматом

    Сьогодні ми дізналися як готується Плетінка з шинкою. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *