Перейти до вмісту
Головна » Колобки з глазур’ю

Колобки з глазур’ю

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Колобки з глазур’ю зі сливового варення та бренді” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 години
    У 1 порції: 120 ккал, 2 г білків,
    4 г жирів, 19 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 30 шт.
    Для тесту:
    ❯ 25 г дріжджів
    ❯ 100 г цукру
    ❯ 500 г борошна
    ❯ сіль
    ❯ 70 г вершкового масла
    ❯ 250 мл молока
    Для сливової глазурі:
    ❯ 3 ст. л. сливового варення
    ❯ 1 ст. л. рому
    ❯ 2 ст. л. вершкового масла
    ❯ 4–5 ст. л. меленого маку

    Покроковий процес приготування колобків з глазур’ю

    Крок 1

    Дріжджі покришити, змішати з 1 стіл. ложкою цукру та розвести у невеликій кількості теплого молока. Накрити серветкою та поставити в тепле місце на 10 хв.

    Крок 2

    Молоко, що залишилося, нагріти. Розтопити у ньому вершкове масло. Борошно просіяти в миску, зробити заглиблення в центрі, всипати цукор, що залишився, додати щіпку солі, підмішати молоко з розтопленим вершковим маслом та дріжджову суміш. Замісити тісто і поставити у тепле місце підходити на 1 год.

    Крок 3

    Вимісити тісто на посипаній борошном поверхні. Сформувати з нього ковбаску, нарізати шматочками, скачати кульки, викласти на змащений жиром лист та випікати 25 хв при 175°.

    Крок 4

    Для глазурі варення змішати з ромом та вершковим маслом і готувати, помішуючи, 3 хв на середньому вогні (глазур має вийти однорідною). Гарячі колобки полити глазур’ю, посипати меленим маком та цукровою пудрою і відразу подати на стіл.

    ПОРАДА
    Є два варіанти подачі колобків: їх можна прикрасити глазур’ю або просочити гарячим молоком, а потім обваляти
    у мелених горіхах або пряниковій крихті.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Колобки з глазур’ю. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *