Рецепт “Картопляний кіш з беконом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
Інгредієнти
На 6 порцій:
Для тесту:
❯ 300 г борошна
❯ 150 г вершкового масла
❯ 1 жовток
❯ 1–2 ст. л. води
❯ 1 ч. л. солі
❯ жир для змащування форми
Для начинки та заливання:
❯ 5 бульб картоплі
❯ 8 тонких скибочок бекону
❯ 1 стручок солодкого перцю
❯ 1 цибулина
❯ 4 яйця
❯ 250 мл вершків
❯ 150 г тертого сиру
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування картопляного кішу
Крок 1
Для тесту олію охолодити. Просіяти на масло борошно з сіллю і порубати все в дрібну крихту. Додати жовток, воду та руками вимісити гладке тісто. Загорнути тісто в харчову плівку та помістити в холодильник на 30 хв.
Крок 2
Картоплю очистити, вимити та варити в киплячій підсоленій воді 15 хв. Воду злити, картоплю нарізати скибочками. Очищену цибулину та солодкий перець нарізати невеликими кубиками. Бекон обсмажити на сковороді без жиру до кришталю та поламати.
Крок 3
Для заливання яйця розбалтати зі вершками та 2/3 тертого сиру, посолити та поперчити до смаку.
Крок 4
Духовку нагріти до 190 °. Форму для випікання змастити жиром і вистелити тестом, зробивши бортики. Тісто часто наколоти виделкою, випікати прибл. 10 хв, вийняти з духовки та злегка остудити.
Крок 5
Викласти на основу тарта картопля, цибуля, солодкий перець та бекон і влити заливку. Виріб посипати сиром, що залишився, і випікати бл. 40 хв. Подати теплим, прикрасивши зеленню.