Перейти до вмісту
Головна » Картопляний киш з беконом

Картопляний киш з беконом

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Картопляний кіш з беконом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 ГОДИНА

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    Для тесту:
    ❯ 300 г борошна
    ❯ 150 г вершкового масла
    ❯ 1 жовток
    ❯ 1–2 ст. л. води
    ❯ 1 ч. л. солі
    ❯ жир для змащування форми
    Для начинки та заливання:
    ❯ 5 бульб картоплі
    ❯ 8 тонких скибочок бекону
    ❯ 1 стручок солодкого перцю
    ❯ 1 цибулина
    ❯ 4 яйця
    ❯ 250 мл вершків
    ❯ 150 г тертого сиру
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування картопляного кішу

    Крок 1

    Для тесту олію охолодити. Просіяти на масло борошно з сіллю і порубати все в дрібну крихту. Додати жовток, воду та руками вимісити гладке тісто. Загорнути тісто в харчову плівку та помістити в холодильник на 30 хв.

    Крок 2

    Картоплю очистити, вимити та варити в киплячій підсоленій воді 15 хв. Воду злити, картоплю нарізати скибочками. Очищену цибулину та солодкий перець нарізати невеликими кубиками. Бекон обсмажити на сковороді без жиру до кришталю та поламати.

    Крок 3

    Для заливання яйця розбалтати зі вершками та 2/3 тертого сиру, посолити та поперчити до смаку.

    Крок 4

    Духовку нагріти до 190 °. Форму для випікання змастити жиром і вистелити тестом, зробивши бортики. Тісто часто наколоти виделкою, випікати прибл. 10 хв, вийняти з духовки та злегка остудити.

    Крок 5

    Викласти на основу тарта картопля, цибуля, солодкий перець та бекон і влити заливку. Виріб посипати сиром, що залишився, і випікати бл. 40 хв. Подати теплим, прикрасивши зеленню.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Картопляний кіш з беконом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *