Рецепт “Кефта з ягнятини” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ:
❯ 500 г рубаної ягнятини
❯ 1 пучок кінзи
❯ 1 ст. л. меленого куміна
❯ 1 ч. л. солі
❯ 4 цибулини
❯ 1 ч. л. паприки
❯ 5 гілочок свіжої м’яти
❯ мелений гострий перець
❯ 6 ст. л. рослинної олії
Для подачі:
❯ свіжі коржики
❯ свіжі овочі асорті
❯ натуральний йогурт
❯ свіжа зелень
❯ 1 лимон
Покроковий процес приготування кефти з ягнятини
Крок 1
Кинзу та м’яту промити, перебрати та обсушити. З гілочок м’яти обірвати листочки та дрібно посікти. Кінзу посікти
разом із гілочками. Цибулю очистити та дуже дрібно нарізати.
Крок 2
Рубане м’ясо в глибокій мисці перемішати з нарізаною цибулею, м’ятою і кинзою, додати, паприку, кумін, сіль
та перець. Масу ретельно перемішати.
Крок 3
Вологими руками сформувати з м’ясної маси невеликі ковбаски (За бажанням наколоти їх на дерев’яні шпажки). Підготовлені вироби обсмажити на сильному вогні у сковороді з антипригарним покриттям.
Крок 4
Гриль духовки нагріти. Обсмажені вироби збризкати 1/2 олії та запікати 10-15 хв під грилем духовки, перевертаючи в міру запікання.
Крок 5
Зелень для подачі промити, перебрати та обсушити. Свіжі овочі вимити, обсушити та нарізати. Частину зелені посікти. Овочі та рубану зелень перемішати, збризкати маслом, що залишилося, і соком лимона, перемішати і перекласти в посуд сервіровки та подати до кефті.
Крок 6
Гарячу кефту подати на коржиках із зеленню та йогуртом.