Рецепт “Коблер з персиками та сливами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 500 г персиків
❯ 500 г злив
❯ 100 г цукру
❯ 3 ст. л. крохмалю
Для тесту:
❯ 200 г борошна
❯ 50 г цукру
❯ 2 ч. л. розпушувача для тіста
❯ 90 г охолодженого вершкового масла
❯ 180 мл вершків 30%
❯ 30 г вівсяних пластівців
Покроковий процес приготування коблеру з персиками
Крок 1
Духовку розігріти до 180 °. Сливи та персики вимити, обсушити та нарізати скибочками, видаливши кісточки. У глибокій мисці підготовлені фрукти перемішати з цукром та крохмалем.
Крок 2
Борошно перемішати з цукром і розпушувачем. Додати нарізане дрібними кубиками вершкове масло і розтерти все в дрібну крихту
Крок 3
Влити охолоджені вершки, покласти вівсяні пластівці та вим’яти масу до отримання гладкого однорідного тіста.
Крок 4
У форму (близько 1,5 л) для випікання викласти рівним шар фруктів. За допомогою двох столових ложок невеликими гірками викласти тісто на фрукти.
Крок 5
Форму з виробом помістити в гарячу духовку і випікати 40-50 хв: фрукти повинні добре пропікатися, а тісто набути золотистого відтінку.
Крок 6
Готовий коблер густо посипати цукровою пудрою і дати йому трохи охолонути у формі. Подати, перекладаючи гірки тіста із фруктами на тарілки