Рецепт “Компот із вишні” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
❯ 2 кг вишні
❯ 400 г цукру
❯ сік 2 лимонів
❯ 2 гілочки вишні з листям
❯ гілочки м’яти для подачі
❯ крига або крижана крихта
Покроковий процес приготування компоту із вишні
Крок 1
Ягоди промити, перебрати, видалити плодоніжки. За бажанням видалити кісточки. Гілочки вишні промити. Підготовлені ягоди та гілочки викласти у велику каструлю.
Крок 2
В окремій каструлі з товстим дном цукор залити 1 л холодної води, довести до кипіння та варити 15 хв.
Крок 3
Ягоди та гілочки залити гарячим сиропом, перемішати та долити водою до краю посуду (близько 3 л). Додати сік лимонів, довести до кипіння та варити 10 хв.
Крок 4
Напій зняти з вогню та остудити. Перед подачею на стіл компот процідити і доповнити гілочками м’яти та льодом або льодовою крихтою.