Рецепт “Кошички з сиром та ягодами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 20 хвилин
У 1 порції: 295 ккал, 6 г білків,
17 г жирів, 25 г вуглеводів
Інгредієнти
На 6 шт.
Для пісочного тіста:
❯ 1,5 склянки борошна
❯ 200 г вершкового масла
❯ 150 г цукру
❯ дрібка солі
❯ 1 яйце
❯ 2 столові ложки сметани
❯ рослинна олія для змащування формочок
Для крему:
❯ 300 г нежирного сиру
❯ 2 ст. л. цукрової пудри
❯ 2 ст. л. вершків
Для прикрас:
❯ свіжі ягоди малини, чорниці, ожини або асорті ягід
❯ листочки м’яти
Покроковий процес приготування кошичків з сиром
Крок 1
Приготувати пісочне тісто. Борошно просіяти. Вершкову олію нарізати кубиками, викласти в миску і злегка розм’якшити. Всипати цукор, сіль, вбити яйце і додати сметану. Ретельно розтерти вилкою або перемішати міксером зі спіралеподібними насадками для тіста, поступово підсипаючи борошно. Скачати тісто в кулю та помістити у холодильник на 40 хв.
Крок 2
Охолоджене тісто вийняти з холодильника, викласти на робочу поверхню та розділити на шість шматочків. Скачати
зі шматочків тіста кульки.
Крок 3
Нагріти духовку до 200 °. Металеві порційні формочки з рифленими краями змастити олією. Викласти у формочки кульки та розподілити тісто по стінках та дну. Випікати кошики з тіста в духовці 20 хв.
Крок 4
Сир двічі протерти через часте сито, щоб не було грудочок. Додати вершки, цукрову пудру та добре збити. Охолоджені кошики з тіста наповнити сирною масою, прикрасити свіжими ягодами та листи м’яти.