Рецепт “Котлети рубані із вареним яйцем” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 55 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 8 ВИРОБІВ:
❯ 450 г рубаного м’яса
❯ 2 скибочки черствого пшеничного хліба
❯ 1 зубок часнику
❯ 1 невелика цибулина
❯ 8 варених яєць
❯ 70 г вершкового масла
❯ 1 ст. л. майонезу
❯ 50 г тертого сиру
❯ 1 сире яйце
❯ борошно
❯ 1–2 гілочки чебрецю (або щіпка сушеного чебрецю)
❯ сіль
❯ перець
❯ рослинна олія
Покроковий процес приготування рубаних котлет
Крок 1
Хліб розмочити у невеликій кількості води та віджати. Цибулину очистити, дрібно нарізати та обсмажити на сковороді на 1 ст. л. олії до прозорості. Цибулю злегка остудити.
Крок 2
Обсмажену цибулю та хліб перемішати з рубаним м’ясом. Часник очистити, потовкти та підмішати в м’ясну масу. Масу посолити, поперчити та добре вимісити.
Крок 3
Варені яйця очистити, кожне розрізати навпіл та вибрати жовток. Жовтки розім’яти із вершковим олією, майонезом і тертим сиром, злегка посолити та поперчити. Наповнити масою половинки яєць і скласти їх попарно.
Крок 4
Вологими руками розділити м’ясну масу на 8 рівних частин, кожну розпластати в коржик. Покласти в центр м’ясного коржика варене яйце з начинкою та сформувати округлу котлету. Вироби вмочити у яйце, присипати борошном і обсмажувати на сковороді на гарячому маслі по 8 хв із кожного боку.
Крок 5
Влити на сковороду прибл. 80 мл води, покласти чебрець, накрити сковороду кришкою та готувати котлети на повільному вогні 15 хв.