Рецепт “Креветки в тортильї” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 15 хв.
У 1 порції: 370 ккал, 33г білків,
12 г жирів, 32 г вуглеводів
Інгредієнти
На 2 порції:
❯ 1 невелика питайя (фруктовий дракон)
❯ 50 г дрібно рубаної молодої цибулі із зеленню
❯ жменя рубаної кінзи
❯ 1 ст. л. соку лимона
❯ 300 г креветок
❯ щіпка меленого гострого перцю
❯ 1 ст. л. рослинної олії
❯ 2 тортильї
❯ кілька листочків кінзи або петрушки для прикраси
❯ сіль
Покроковий процес приготування креветок
Крок 1
Для сальси питайю вимити, обсушити, розрізати навпіл та за допомогою столової ложки вибрати м’якуш. М’якуш питайї нарізати дрібними кубиками та перемішати з рубаною кінзою та цибулею. Збризкати соком лимона, перемішати та помістити в холодильник
Крок 2
Креветки очистити, зберігши хвостики. На сковороді нагріти олію і, помішуючи, обсмажувати креветки 2-3 хв до червоного кольору. Приправити креветки щіпкою меленого гострого перцю.
Крок 3
Перед подачею на стіл тортильї нагріти під грилем духовки. Викласти на гарячі тортильї креветки та сальсу. За бажанням сальсу перед подачею посолити та поперчити
Не менш смачною буде сальса з консервованим ананасом та грейпфрутом. Скибочки груші в ній теж не будуть зайвими.