Перейти до вмісту
Головна » Курка тика масалу

Курка тика масалу

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Курка тика масалу” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    Для соусу:
    ❯ прибл. 4 см кореня імбиру
    ❯ 1 стручок гострого зеленого перцю
    ❯ 100 г горішків кеш’ю
    ❯ 4 цибулини
    ❯ 6 зубків часнику
    ❯ 3 ст. л. томата-пасти
    ❯ 4 стручка кардамону
    ❯ 4 бутони гвоздики
    ❯ 1 ч. л. меленого каррі
    ❯ 1 ст. л. суміші спецій гарам масалу
    ❯ 1 ст. л. меленого куміна
    ❯ 1 ст. л. меленого коріандру
    ❯ 1/2 ч. л. куркуми
    ❯ 4 ст. л. соняшникової олії
    ❯ 1/2 ч. л. солі
    Для страви:
    ❯ 600 г курячої грудки
    ❯ 200 г натурального йогурту
    ❯ 1 ч. л. меленого коріандру
    ❯ 1 ст. л. рослинної олії
    ❯ 1 стручок солодкого перцю
    ❯ сік 2 лаймів
    ❯ листочки кінзи

    Покроковий процес приготування тика масалу

    Крок 1

    Приготувати соус. У мисці горішки залити холодною водою на 1 ч. Цибулини, часник та імбир очистити та подрібнити за допомогою міксера. Горішки відкинути на сито та пюрувати. (Якщо маса занадто густа, влити трохи води.) Перець вимити, обсушити та, видаливши насіння, дрібно порубати. Стручки кардамону розкрити.

    Крок 2

    На сковороді на гарячій олії обсмажувати гвоздику, насіння кардамону та каррі 2–3 хв. Додати перець, суміш цибулі, часнику та імбиру та готувати 10 хв. Покласти гарам масалу, кумін, коріандр і куркуму, влити 150 мл води та дати рідини випаруватися наполовину. Підмішати томат-пасту та горіхи і готувати 5 хв.

    Крок 3

    М’ясо нарізати великими шматочками та в мисці залити йогуртом. Додати коріандр, олію, перемішати та маринувати в холодильнику 1 год.

    Крок 4

    Духовку нагріти до 200 °. М’ясо вийняти з маринаду, обсушити, викласти на лист і запікати 20 хв. Один раз перевернути.

    Крок 5

    Солодкий перець вимити, обсушити та нарізати кубиками. На великій сковороді нагріти соус. Викласти в соус курячі грудки, солодкий перець та готувати на повільному вогні, регулярно перемішуючи, 10 хв. Посолити за смаком. Перед подачею приправити страву соком лаймів та посипати листочками кінзи.

    Сьогодні ми дізналися як готується Курка тика масалу. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *