Рецепт “Куряча грудка по-китайськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Куряче філе 600 гр
– Соєвий соус (темний) 1 ч.л.
– Сіль
– Чорний перець
– Кетчуп 70 гр
– Цукор 2 ст.л.
– Яблучний оцет 2 ст.л.
– Соєвий соус (темний) 1 ст.л.
– Гострий соус на смак
– Вода 50 мл
– Яєчний білок 2 шт
– Кукурудзяний крохмаль 40 гр
– Борошно 20 гр
– Вода 30 мл
– Зелена цибуля 3 шт
– Часник 2 зубки
– Імбир 30 гр
– Рослинна олія 200 мл
Покроковий процес приготування курячої грудки по-китайськи
Крок 1
Нарізаємо м’ясо невеликими шматочками. Солі, перчимо, додаємо трохи соєвого соусу та добре перемішуємо.
Крок 2
У кетчуп додаємо коричневий цукор чи мед та чилі соус. Наливаємо оцет яблучний, соєвий соус і трохи води. Все добре перемішуємо.
Крок 3
Нарізаємо зелену цибулю (зелену частину залишаємо на прикрасу), імбир і часник.
Крок 4
У мариновану курку додаємо яєчний білок. Далі кукурудзяний крохмаль, пшеничне борошно, розпушувач і трохи води. Перемішуємо.
Крок 5
Наливаємо в сковороду 200 г рослинної олії. Коли олія нагріється, вогонь робимо на середній та відправляємо курку в сковороду. Запікаємо до рум’яної скоринки.
Крок 6
У чисту сковороду наливаємо трохи олії та відправляємо імбир, часник та зелену цибулю. Обсмажуємо одну хвилину та додаємо соус. Із соусом обсмажуємо ще одну хвилину. Далі додаємо м’ясо і добре перемішуємо. Смажимо буквально 30 секунд на великій температурі.