Рецепт “Курячі грудки в абрикосовому соусі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 2 повні курячі грудки без шкіри та кісточки
❯ 50 г борошна
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ 180 мл білого сухого вина
❯ 1 цибулина шалота
❯ 6 свіжих абрикосів
❯ 2–3 консервовані абрикоси
❯ 1/2 ч. л. сушеного естрагону
❯ сіль
❯ перець
❯ рубана кінза
Покроковий процес приготування абрикосового соусу до грилю
Крок 1
Курячі грудки вимити, обсушити та, накривши харчовою плівкою, злегка розпластати качалкою для тіста. Підготовлені грудки посолити, поперчити, обваляти в борошні та добре струсити надлишок.
Крок 2
На сковороді на гарячій олії обсмажувати грудки до золотистого кольору з усіх боків.
Крок 3
Зменшити вогонь до мінімуму, накрити сковороду кришкою і довести грудки до готовності. Перекласти грудки в інший посуд та накрити фольгою.
Крок 4
Цибулину очистити та порубати. Абрикоси вимити та обсушити, видаливши кісточки, нарізати великими скибочками.
Крок 5
Жир з під грудок нагріти та обсмажити на ньому цибулю до прозорості. Влити вино та уварювати його 3 хв. Покласти свіжі та консервовані абрикоси, додати естрагон, посолити, поперчити та готувати 5 хв. Частину скибочок абрикосів відкласти, інше пюрувати.
Крок 6
Повернути скибочки абрикосів у соус, викласти на сковороду курячі грудки та добре прогріти. Страву подати гарячим, посипавши рубаною кінзою.