Рецепт “Курячі крильця в меду з чебрецем і перцем чилі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 30 хвилин
У 1 порції: 520 ккал, 32 г білків,
36 г жирів, 4 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 16 курячих крилець
❯ 1 ч. л. подрібненого перцю чилі (сушеного)
❯ 1 ч. л. сушеного чебрецю
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ 1 ст. л. меду
❯ 80 мл соку лайма чи лимона
❯ 50 мл білого рому
❯ сіль
❯ 2 ст. л. рубаної петрушки
Покроковий процес приготування курячіх крилець в меду
Крок 1
Нагріти духовку до 180 °. Крильця вимити та добре обсушити паперовий рушник. Натерти сушеним чебрецем і перцем чилі, змастити рослинною олією. Викласти крильця на вистелений папером для випікання лист, накрити ще одним листом паперу для випікання та запікати бл. 35-45 хв до м’якості. (Під час запікання крильця змащувати рослинною олією.
Крок 2
Для маринаду змішати мед, сік лимона і ром, посолити до смаку. Крильця ще гарячими залити медовим маринадом
та залишити при кімнатній температурі на 25 хв.
Крок 3
Крильця в маринаді покласти на гриль і запікати прибл. 8-10 хв до освіти карамельної скоринки. Подати, посипавши рубаною петрушкою.