Рецепт “Лазанья мільфей зі шпинатом та броколі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Ця страва цілком гідна місця в меню гарного ресторану. Чому ні? Виглядає ефектно, на смак ідеально збалансовано та гармонійно і до того ж приготовлено за мінімальної теплової обробки. Ще переваги? Повна відсутність глютену та тваринних жирів. Варто спробувати!
4 порцій, 35 хвилин
Інгредієнти
– 12 листів пасти для лазаньї
– 1/2 качана броколі
– 300 г свіжого шпинату
– 1 цибулина шалот
– 2 ст. л. оливкової олії
– 2 кульки моцарели
– 2 ст. л. тертого вегетаріанського сиру
– Кілька стебел шнітт-луку
Для білого соусу:
– 500 г рикоти
– 220 мл молока
– 2 ст. л. вегетаріанського твердого сиру (натерти)
– 1 ст. л. оливкової олії
– 1/8 ч. л. тертого мускатного горіха
– Сіль
– Перець
Покроковий процес приготування лазаньї мільфей зі шпинатом
Крок 1
Для соусу за допомогою блендера збити рикоту з молоком, олією та тертим сиром до отримання кремоподібної маси. Додати мускатний горіх, сіль та перець за смаком.
Крок 2
Броколі відварити в киплячій підсоленій воді (зі щіпкою соди, щоб зберегти колір) або на пару. Листи лазаньї відварити, як описано на пакуванні.
Крок 3
Шпинат промити, перебрати, обсушити і нашаткувати. Цибулину очистити, порубати і обсмажувати на сковороді на
гарячій олії до прозорості. Закласти шпинат і готувати під кришкою 3 хв. Кришку зняти та готувати шпинат ще 2 хв.
Посолити та поперчити. Сковороду зняти з вогню та дати шпинату охолонути.
Крок 4
Половину соусу перемішати зі шпинатом і зібрати лазанью. Моцарелу дрібно посікти. Гриль духовки нагріти.
Крок 5
На деко на невеликому на відстані один від одного викласти 4 листи лазаньї і посипати їх 1/2 моцарели. Покрити
листи половиною соусу зі шпинатом, викласти на листи половину капусти і полити частиною білий соус. Шари повторити. Останнім викласти листи пасти, покрити їх білим соусом і посипати тертим сиром. Страву запікати під грилем духовки бл. 7 хв. Прикрасити шнітт-цибулею.