Рецепт “Листковий рулет зі шпинатом та грибами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ:
Для тесту:
❯ 600 г готового картопляного пюре
❯ 60 г вершкового масла
❯ 250 г борошна
❯ 4 яйця
Для начинки:
❯ 500 г шпинату
❯ 1 цибулина
❯ 1 морква
❯ 350 г печериць
❯ рослинна олія
❯1 жовток
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування листкового рулета зі шпинатом
Крок 1
Цибулину та моркву очистити та тонко нарізати. Овочі обсмажувати на невеликій кількості олії 10 хв.
Крок 2
Шпинат промити, перебрати, обсушити. Гриби очистити, промити та нарізати пластинами. Викласти гриби та шпинат до моркви, посолити, поперчити та обсмажувати 7–10 хв.
Крок 3
Для тесту довести до кипіння 250 мл води з олією, додати щіпку солі. У киплячу воду всипати в один захід борошно і перемішувати, доки тісто не почне відставати від дна та стінок посуду. Дати тесту охолонути бл. 5 хв і по одному підмішати яйця. Заварне тісто перемішати з картопляним пюре. Підготувати лист пергаменту та викласти на нього тісто шаром прибл. 1 см.
Крок 4
Викласти на тісто всі інгредієнти начинки та піднімаючи край пергаменту, сформувати рулет. Перекласти виріб на лист та випікати 45 хв при 180°. Виріб змастити жовтком і запікати ще 10 хв.