Перейти до вмісту
Головна » Мітболи в соусі з яйцями

Мітболи в соусі з яйцями

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Мітболи в соусі з яйцями” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 6 ПОРЦІЙ
    ❯ 400 г рубаного м’яса
    ❯ 2 скибочки черствого хліба
    ❯ 1 цибулина
    ❯ 1 пучок пряної зелені асорті (петрушка, кріп, зелена цибуля)
    ❯ рослинна олія
    Для соусу:
    ❯ 300 мл молока
    ❯ 4 ст. л. борошна
    ❯ 20 г вершкового масла
    ❯ 1–2 ч. л. середньогострої гірчиці
    ❯ сіль
    ❯ перець
    ❯ 4–6 яєць

    Покроковий процес приготування мітбол в соусі

    Крок 1

    Цибулину очистити і дрібно нарізати. Хліб замочити у теплій воді та добре віджати. Зелень промити, обсушити та дрібно порубати.

    Крок 2

    Духовку нагріти до 180 °. Рублене м’ясо в мисці перемішати з розмоченим хлібом, цибулею і рубаною зеленню, посолити, поперчити та руками, змащеними рослинною олією, сформувати невеликі (розміром трохи більше волоського горіха) мітболи.

    Крок 3

    Вироби викласти у змащену олією форму та запікати 15 хв. Один раз перевернути. Мітболи перекласти в інший посуд і накрити алюмінієвим листом фольги.

    Крок 4

    Приготувати соус. У сотейнику розтопити вершкове масло та обсмажити на ньому борошно до золотистого кольору.
    Вливаючи тонким струмком холодне молоко, перемішувати дерев’яною лопаткою, доки маса не почне густіти. Соус посолити та поперчити на смак (за бажанням приправити тертим мускатним горіхом) і зняти з вогню. Дати соусу трохи охолонути і підмішати до нього гірчицю до смаку.

    Крок 5

    У форму, де запікалися мітболи, влити соус. Випустити на соус по краях форми яйця. Кожне яйце злегка посолити та поперчити. Форму з соусом та яйцями поставити у духовку та запікати 10 хв.

    Крок 6

    Вийняти форму з духовки, повернути у неї мітболи та запікати ще 10-15 хв. Готову страву подати гарячим, не перекладаючи в іншу посуд.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Мітболи в соусі з яйцями Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *