Перейти до вмісту
Головна » Морквяний кекс з горіхами

Морквяний кекс з горіхами

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Морквяний кекс з горіхами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 6–8 ПОРЦІЙ
    ❯ 375 г тертої свіжої моркви
    ❯ 185 г мелених лісових горіхів
    ❯ 4 ст. л. гарбузового насіння
    ❯ 150 г вершкового масла + 30 г для змащування форми
    ❯ 3 яйця
    ❯ 150 г цукру + 50 г для посипання форми
    ❯ 75 г борошна
    ❯ 1 пакетик розпушувача для тесту
    ❯ 1/2 ч. л. меленої кориці
    ❯ сіль

    Покроковий процес приготування морквяного кексу

    Крок 1

    На сковороді без додавання жиру обсмажити 1/2 мелених горіхів та насіння та дати їм охолонути при кімнатній
    температурі. Олію розтопити на повільному вогні.

    Крок 2

    Духовку нагріти до 210 °. Борошно просіяти з розпушувачем. У мисці розбовтати яйця та перемішати з тертою
    морквою. Додати всі мелені горіхи та насіння, розтоплене масло, всипати борошно з розпушувачем, цукор, корицю,
    сіль за смаком та перемішати.

    Крок 3

    Форму для випікання вистелити пергаментом, змастити маслом та присипати цукром. Влити у форму тісто та випікати кекс 1 год. Перевірити готовність виробу, проткнувши його дерев’яною шпажкою: якщо кекс готовий, шпажка залишиться сухою. Готовому кексу дати охолонути у формі 5 хв і перекласти його на сервірувальний посуд.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Морквяний кекс з горіхами. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *