Рецепт “М’ясна косиця” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 55 хвилин
У 1 порції: 810 ккал, 44 г білків,
60 г жирів, 24 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 2 невеликі шматки свинячого філе
❯ за 1 ст. л. рубаної петрушки та розмарину
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ 30 г вершкового масла
❯ 1 цибулина
❯ 50 г очищених волоських горіхів
❯ 6 ст. л. рідкого меду
❯ 2 ст. л. соку лимона
❯ мелений перець чилі
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ 1 ч. л. соєвого соусу (за бажанням)
Покроковий процес приготування м’ясної косиці
Крок 1
М’ясо вимити та обсушити паперовий рушник. Розрізати кожен шматок вздовж на дві частини. На кожній половинці
зробити два поздовжні надрізи, трохи не дорізаючи до кінця. Переплести смужки м’яса у вигляді кіски, кінці скріпити шпажками або обв’язати кулінарною ниткою. Натерти м’ясо сіллю і перцем, посипати розмарином і обсмажувати на олії до рум’яної скоринки (На сильному вогні). Перекласти у змащену жиром форму та запікати 15 хв при 210°.
Крок 2
Цибулину очистити, порубати та злегка обсмажити на вершковому маслі. Горіхи крупно порубати та разом із медом, соком лимона та 1 стіл. ложкою петрушки додати до цибулі, перемішати. Приправити щіпкою чилі, посолити та поперчити. (За бажанням підмішати соєвий соус.) Полити сумішшю м’ясо та запікати ще 10 хв.