Рецепт “М’ясо по-віденськи з драниками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 3 година 15 хвилин
У 1 порції: 850 ккал, 37 г білків,
58 г жирів, 50 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 2 мозкові яловичі кістки
❯ 800 г м’якоті яловичини (огузок)
❯ 1 ст. л. вершкового масла
❯ 3 молоді моркви
❯ 1 корінь петрушки
❯ 1/2 кореня селери
❯ 2 лаврові листи
❯ 1 цибулина
❯ 6 горошин чорного перцю
❯ 4 горошини запашного перцю
❯ сіль
Для драників:
❯ 700 г картоплі
❯ 2 цибулини
❯ 1 яйце
❯ 2–4 ст. л. борошна
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ рослинна олія
Покроковий процес приготування м’яса по-віденськи
Крок 1
Нагріти духовку до 170 °. Мозкові кістки вимити, викласти на лист і помістити у духовку на 15 хв
Крок 2
М’ясо вимити та зачистити від плівок. У каструлі довести до кипіння 1 л води. Покласти м’ясо та мозкові кістки.
Крок 3
Моркву та коріння очистити, нарізати та злегка обсмажити на вершковому маслі. Цибулину очистити, розрізати навпіл і підрум’янити, поклавши на сковороду зрізом донизу.
Крок 4
Варити м’ясо в ледь киплячому бульйоні з додаванням спецій та овочів 2,5 год, час від часу знімаючи шумівкою піну, що утворюється на поверхні. Посолити. Бульйон процідити через сито, вистелене марлею.
Крок 5
Для драників картоплю очистити та натерти на великій тертці. Цибулю очистити, посікти та з’єднати з тертою картоплею. Додати яйце та 2 стіл. ложки борошна, посолити, поперчити та перемішати. За потреби загустити масу ще 1-2 стіл. ложками борошна. Викладати масу на змащену маслом сковороду у вигляді оладок та обсмажувати по 5 хв з кожного боку. Відварене м’ясо нарізати скибочками та подати з драниками та соусом з яблук та хрону.