Рецепт “М’ясо тушковане по-грецьки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 порцій, 2 години
Інгредієнти
Для локшини:
– 500 г борошна
– 1 яйце
– 250 мл холодної води
– Сіль
Для супу:
– 500 г лісових грибів (за бажанням – свіжозаморожених)
– 1 стебло цибулі-порею
– 2 моркви
– 2 ст. л. рослинної олії
– Рубана зелень для подачі
– Перець
– Сіль
Покроковий процес приготування м’яса по-грецьки
Крок 1
М’ясо вимити, обсушити та нарізати невеликими шматочками. Викласти м’ясо в глибоку миску, вино розвести 200 мл води, залити м’ясо і маринувати під кришкою при кімнатній температурі 1 ч. Цибулю та моркву очистити, цибулю нарізати півкільцями, морква – брусочками. Підготовлені овочі обсмажити у каструлі з товстим дном на 2 ст. л. олії до м’якості.
Крок 2
Промариноване м’ясо перекласти в інший посуд, маринад зібрати. Закласти м’ясо до цибулі та моркви та, часто перемішуючи, обсмажити його до золотистого кольору. Влити в каструлю зібраний маринад – рідина має повністю покрити овочі та м’ясо. Якщо маринаду недостатньо, влити трохи гарячої води. Рідину довести до кипіння та готувати м’ясо під кришкою на повільному вогні 30 хв.
Крок 3
Додати до м’яса коріандр, по щіпці кориці та гвоздики, влити томатну пасту та олію, що залишилося, і готувати бл. 10 хв. Чорнослив промити, крупно нарізати та закласти до м’яса. М’яту та петрушку промити, по 2 гілочки відкласти для подачі, решту додати до м’яса. Влити прибл. 200 мл води посолити, поперчити, довести до кипіння та гасити 15 хв.