Перейти до вмісту
Головна » М’ясо тушковане по-грецьки

М’ясо тушковане по-грецьки

    М'ясо тушковане по-грецьки

    Рецепт “М’ясо тушковане по-грецьки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    6 порцій, 2 години

    Інгредієнти

    Для локшини:
    – 500 г борошна
    – 1 яйце
    – 250 мл холодної води
    – Сіль
    Для супу:
    – 500 г лісових грибів (за бажанням – свіжозаморожених)
    – 1 стебло цибулі-порею
    – 2 моркви
    – 2 ст. л. рослинної олії
    – Рубана зелень для подачі
    – Перець
    – Сіль

    Покроковий процес приготування м’яса по-грецьки
    М'ясо тушковане по-грецьки1

    Крок 1

    М’ясо вимити, обсушити та нарізати невеликими шматочками. Викласти м’ясо в глибоку миску, вино розвести 200 мл води, залити м’ясо і маринувати під кришкою при кімнатній температурі 1 ч. Цибулю та моркву очистити, цибулю нарізати півкільцями, морква – брусочками. Підготовлені овочі обсмажити у каструлі з товстим дном на 2 ст. л. олії до м’якості.

    М'ясо тушковане по-грецьки2

    Крок 2

    Промариноване м’ясо перекласти в інший посуд, маринад зібрати. Закласти м’ясо до цибулі та моркви та, часто перемішуючи, обсмажити його до золотистого кольору. Влити в каструлю зібраний маринад – рідина має повністю покрити овочі та м’ясо. Якщо маринаду недостатньо, влити трохи гарячої води. Рідину довести до кипіння та готувати м’ясо під кришкою на повільному вогні 30 хв.

    М'ясо тушковане по-грецьки3

    Крок 3

    Додати до м’яса коріандр, по щіпці кориці та гвоздики, влити томатну пасту та олію, що залишилося, і готувати бл. 10 хв. Чорнослив промити, крупно нарізати та закласти до м’яса. М’яту та петрушку промити, по 2 гілочки відкласти для подачі, решту додати до м’яса. Влити прибл. 200 мл води посолити, поперчити, довести до кипіння та гасити 15 хв.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати М’ясо тушковане по-грецьки. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *