Рецепт “Овочева запіканка із часниковим соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година
У 1 порції: 400 ккал, 19 г білків,
38 г жирів, 21 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 100 г бекону
❯ 1 червона цибулина
❯ 1 качан цвітної капусти
❯ рослинна олія
Для соусу:
❯ 4 зубчики подрібненого часнику
❯ по 2 ст. л. вершкового масла, борошна та рубаної шавлії
❯ 300 мл молока
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ 150 г моцарели
Покроковий процес приготування овочевої запіканки
Крок 1
Нагріти духовку до 180 °. Бекон нарізати кубиками. Цибулю очистити та нарізати півкільцями. Цибуля та бекон обсмажувати на олії бл. 5 хв. Капусту вимити та розділити на суцвіття. У каструлі залити капусту 100 мл води, накрити кришкою та варити на помірному вогні до википання води.
Крок 2
Для соусу часник обсмажувати на олії бл. 1 хв, додати борошно і пасерувати до золотистого кольору. Влити молоко і, помішуючи, готувати соус до загусання. Потім додати шавлію, сіль та перець на смак. Довести до кипіння, зняти з вогню та акуратно підмішати в соус моцарелу
Крок 3
Капусту викласти у 4 невеликі форми для запікання, залити соусом, посипати цибулею, беконом та запікати бл. 25 хв.