Рецепт “Паски з родзинками та мигдалем” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 3 години
У 3 паски: 7560 ккал, 156 г білків,
252 г жирів, 1116 г вуглеводів
Інгредієнти
На 3 шт. різного розміру:
❯ 70 г родзинок
❯ 1 кг борошна
❯ дрібка солі
❯ 180 г цукру
❯ 2 пакетики ванільного цукру
❯ 2 ч. л. тертої цедри лимона
❯ 6 яєчних жовтків
❯ 80 г свіжих дріжджів
❯ 4 ст. л. рому (за бажанням)
❯ 300 мл теплого молока
❯ 180 г вершкового масла
❯ 80 г рубаного мигдалю або мигдальних “пелюсток”
❯ трохи борошна грубого помелу для посипання форм для випікання
❯ 1 яйце
❯ цукрова пудра для посипання пасок
Покроковий процес приготування пасок з родзинками
Крок 1
Борошно із сіллю, цукром та ванільним цукром просіяти у велику миску, посередині зробити поглиблення. Покришити туди дріжджі, додати жовтки, цедру та ром, перемішати. Поступово додаючи молоко та розтоплене
масло, замісити нелипке пластичне тісто. Присипати його борошном, накрити серветкою і дати підійти у теплому місці без протягів 40 хв. Родзинки промити, залити окропом та залишити на 20 хв.
Крок 2
Родзинки обсушити серветкою і разом з мигдалем втрутити в тісто, що підійшло. добре обім’яти тісто на робочій поверхні та залишити в теплому місці без протягів ще на 1 год – воно має сильно збільшитися обсягом.
Крок 3
Розкласти тісто за змащеними будь-яким жиром і присипаним борошном формами для випікання паски (на 1/3 висоти). Дати тесту підійти в теплому місці прибл. 20 хв. Нагріти духовку до 170-180 °. Коли тісто підніметься на
1/2 форми, змастити поверхню пасок збитим яйцем і випікати, доки вони добре не підрум’яняться. (Час випікання паски у формі діаметром 18 см: 30-35 хв.)
Крок 4
Випечені паски акуратно вийняти з форм і залишити до повного остигання. Добре прикрасити святкову здобу лимонною глазур’ю, помадкою, різнобарвним цукровим посипанням або просто посипати цукровою пудрою.