Перейти до вмісту
Головна » Пастила з айви

Пастила з айви

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Пастила з айви” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 6–12 ПОРЦІЙ
    ❯ 1 кг айви
    ❯ 1 кг цукру
    ❯ 2 стручки ванілі

    Покроковий процес приготування пастили з айви

    Крок 1

    Айву вимити, обсушити, розрізати кожен плід на 4 частини. Підготовлену айву в сотейнику залити водою так, щоб вона повністю покривала фрукти, довести до кипіння та варити 15 хв.

    Крок 2

    Айву відкинути на друшляк, шкірку і видалити серцевини фруктів. М’якуш повернути в сотейник, додати цукор. Стручки ванілі розламати уздовж навпіл і покласти до фруктів. Поставити сотейник на вогонь і варити, помішуючи, 30-35 хв. Фруктову масу зняти з вогню, стручки ванілі видалити.

    Крок 3

    Підготувати глибокий (близько 3 см) лист і вистелити його листом пергаменту, зробивши борти. Викласти на лист айвове пюре шаром близько 2 см.

    Крок 4

    Фруктової маси дати підсохнути і затвердіти при кімнатній температурі прибл. 24 год. Готову пастилу нарізати скибочками чи брусочками. За бажанням брусочки обваляти у цукровій пудрі. Для закусочної пастили підготувати для посипання суміш кукурудзяного крохмалю з перцем та спеціями.

    Сьогодні ми дізналися як готується Пастила з айви. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *