Рецепт “Пастила з айви” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6–12 ПОРЦІЙ
❯ 1 кг айви
❯ 1 кг цукру
❯ 2 стручки ванілі
Покроковий процес приготування пастили з айви
Крок 1
Айву вимити, обсушити, розрізати кожен плід на 4 частини. Підготовлену айву в сотейнику залити водою так, щоб вона повністю покривала фрукти, довести до кипіння та варити 15 хв.
Крок 2
Айву відкинути на друшляк, шкірку і видалити серцевини фруктів. М’якуш повернути в сотейник, додати цукор. Стручки ванілі розламати уздовж навпіл і покласти до фруктів. Поставити сотейник на вогонь і варити, помішуючи, 30-35 хв. Фруктову масу зняти з вогню, стручки ванілі видалити.
Крок 3
Підготувати глибокий (близько 3 см) лист і вистелити його листом пергаменту, зробивши борти. Викласти на лист айвове пюре шаром близько 2 см.
Крок 4
Фруктової маси дати підсохнути і затвердіти при кімнатній температурі прибл. 24 год. Готову пастилу нарізати скибочками чи брусочками. За бажанням брусочки обваляти у цукровій пудрі. Для закусочної пастили підготувати для посипання суміш кукурудзяного крохмалю з перцем та спеціями.