Рецепт “Печінка зі смаженими яблуками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ
❯ 800 г яловичої печінки
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ 2 кисло-солодких яблука
❯ 3 цибулини
❯ 1 ст. л. соку лимона
❯ 1 ч. л. цукру
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування печінки з яблуками
Крок 1
Печінку промити, обсушити та нарізати великими скибочками. На сковороді на гарячій олії на сильній вогні швидко обсмажити печінку з обох сторін. Зменшити вогонь до середнього та обсмажити до готовності. Обсмажену печінку перекласти в інший посуд, посолити, поперчити та до подачі на стіл зберегти гарячою.
Крок 2
Яблука вимити, очистити та нарізати тонкими часточками, видаливши серцевини з насіння. Збризкати яблука соком лимона.
Крок 3
Цибулини очистити та нарізати кільцями середньої товщини. На сковороді на жирі, що залишився після обсмажування печінки, обсмажити цибулю до напівпрозорості. Додати яблука, зменшити вогонь до мінімуму та готувати до м’якості. Яблука з цибулею посолити, поперчити, присипати цукром, збільшити вогонь до середнього
та обсмажити до золотистого кольору.
Крок 4
Печінку подати гарячою з яблуками та цибулею. Як гарнір сервірувати картопляне пюре.