Рецепт “Печінковий террин із яйцями” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6 ПОРЦІЙ
❯ 700 г курячої печінки
❯ 200 мл вершків
❯ 300 г рубаної свинини
❯ 200 г шпику
❯ 200 г сирокопченої шинки
❯ 2 курячі яйця
❯ 2 ст. л. коньяку
❯ 8 варених перепелиних яєць
❯ 1 ст. л. гірчиці
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування террину
Крок 1
Печінку в мисці залити вершками на 40 хв. Шпик і шинку порубати, печінку разом із вершками подрібнити за допомогою блендера.
Крок 2
М’ясо, шпик, печінку та шинку перемішати, вбити яйця, додати коньяк та гірчицю, посолити та поперчити. Масу перемішати. Половину маси викласти у форму для запікання (близько 1,5 л) і, вдавлюючи, вкласти яйця та накрити масою, що залишилася.
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму з гарячою водою та встановити у неї форму з м’ясною масою.
Крок 4
Готувати терин на гарячій водяній бані 1 год 30 хв. Готовому терину дати охолонути у формі та настоятися у холодильнику 4–6 год.