Рецепт “Перепілки у вині з каштанами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 4 перепілки, готові до кулінарної обробки
❯ 400 г відварених каштанів
❯ 150 г лісових та волоських горіхів
❯ 100 г вершкового масла
❯ 600 мл білого сухого вина
❯ 200 мл курячого бульйону
❯ 1 цибулина
❯ 4 листочки шавлії
❯ 2 ст. л. рідкого меду
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування перепілок у вині
Крок 1
Птаха натерти сіллю та перцем. Цибулину очистити та порубати.
Крок 2
У сотейнику на гарячій олії обсмажити птицю з усіх боків. Викласти цибулю та обсмажувати, перемішуючи, 4 хв. Дегласувати жир, вливши вино. Вино довести до кипіння та уварювати 3-4 хв. Покласти шавлію, накрити сотейник кришкою і готувати на повільному вогні 45 хв.
Крок 3
Закласти до птаха каштани, горіхи, додати мед. Збільшити вогонь до середнього, кришку зняти та готувати ще 15 хв.
Відварити каштани нескладно, але є тонкощі. Перед варінням кожен плід слід надрізати. Підготовлені каштани варити 5 хв. Воду злити, каштани очистити, повторно залити водою та готувати 20 хв.