Рецепт “Пісаладьєр цибульний тарт” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 ПОРЦІЙ, 1 ГОДИНА 20 ХВИЛИН
Інгредієнти
Для тесту:
❯ 300 г борошна
❯ 150 г вершкового масла
❯ 1/2 ч. л. солі
❯ 1 ст. л. цукру
❯ 80 мл води
Для начинки:
❯ 5–6 великих цибулин
❯ 200 мл жирних вершків
❯ 2 яйця
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування пісаладьєра
Крок 1
Борошно перемішати із сіллю та цукром. Додати розм’якшене вершкове масло і руками розім’яти все на дрібну
крихту. Вливаючи тонким струмком воду, вимісити гладке однорідне тісто.
Крок 2
Тісто добре обім’яти, тонко розкотити та вислати їм форму для тарта, зробивши борти. Тісто часто наколоти вилкою
і до випікання помістити в холодильник.
Крок 3
Цибулини очистити та нарізати тонкими кільцями.
Крок 4
На сковороді на невеликої кількості рослинної олії, часто помішуючи, обсмажувати цибулю до прозорості. Цибуля
посолити та поперчити та дати йому злегка підрум’янитися.
Крок 5
Сковороду з цибулею зняти з вогню і дати цибулі трохи охолонути. Яйця розбовтати з вершками, додати цибулю і злегка перемішати. Додати сіль та перець на смак.
Крок 6
Духовку нагріти до 180 °. Цибулеву начинку із заливкою викласти у форму на тісто та випікати виріб 30–35 хв.
Готовий тарт подати теплим з салатом з овочів та свіжої зелені.