Рецепт “Плов з овочами та зеленим горошком” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 40 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 200 г рису
❯ 3 цибулини
❯ 3 моркви
❯ 300 г печериць
❯ 300 г зеленого горошку
❯ 4 ст. л. рослинної олії
❯ 2 зубки часнику
❯ 2 лаврові листи
❯ по 1 ч. л. куркуми, меленого кардамону та кмину
❯ рубана петрушка
❯ 50 г кедрових горішків (за бажанням)
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування плову з овочами
Крок 1
У сотейнику на 2 ст. л. олії обсмажувати, помішуючи, рис 3 хв. Влити 800 мл окропу, посолити, довести до кипіння і готувати під кришкою 10 хв.
Крок 2
Цибулю очистити та нарізати кільцями. Очищену моркву нарізати тонкою соломкою. Гриби почистити, промити, обсушити та нарізати пластинами. Часник стовкти. На маслі, що залишилася обсмажувати цибулю і моркву
до прозорості цибулі. Закласти гриби та обсмажувати, поки з них не витопиться волога. Додати горошок,
перемішати та готувати 5 хв.
Крок 3
Овочеву суміш закласти до рису, додати часник, лавровий лист, спеції, перемішати та прогрівати 5 хв. Додати петрушку та перемішати. За бажанням посипати горішками.