Система харчування «Ново-Драйв» рецепт “Помідори сальсу” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– 300 г помідорів
– 1 ч. л. соку лайма або лимона
– 1/2 червоної цибулини
– 2-3 зубчики часнику
– 1 болгарський перець
– 1/2 яблука
– пучок зелені (кінза, базилік)
– 1 ст. солі
– суміш перців – на смак
– прянощі (хмелі-сунелі, прованські трави, чебрець, суха паприка, суха аджика) – на смак
Процес приготування помідор сальсу
Крок 1
У велику чашку порізати тверді помідори великими шматочками. Збризнути соком лимона. Цибулю нарізати великими півкільцями або кубиками, часник – дрібною соломкою. Перець порізати шматочками 2×2 см, яблуко
кубиками, додати зелень, спеції
Крок 2
Овочі посолити та добре перемішати, щоб дали сік. Перекласти у банку, утрамбувати. Залишити ферментуватися у теплому місці, щільно закривши кришкою, на 12:00.
Крок 3
Ознака готовності – поява повітряних кишеньок, схожих на бусинки, розкиданих по всієї банки. Після цього поставити у холодильник. Зберігається така закуска 5 днів. Важливо! Сіль можна використовувати будь-яку, крім йодованої. Йодована уб’є бактерії – і процесу ферментації не буде.