Рецепт “Пиріг-сонце з рикотою та песто” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4-6 порцій, 45 хвилин
Інгредієнти
– 1 апельсин
– 4 бутони гвоздики
– 500 мл журавлинного соку
– 1 л червоного вина
– 1 паличка кориці
– 4 зірочки бадьяна
– 2 стручки кардамону
– Цукор чи мед
Для подачі:
– 1 апельсин
– 1/2 грейпфрута
– Жменя журавлини
Покроковий процес приготування пирога – сонце з рикотою та песто
Крок 1
Для песто базилік і петрушку промити, перебрати, обсушити та крупно порубати. Часник очистити та нарізати. Горіхи підсушити.
Крок 2
Зелень, пармезан, часник та горіхи подрібнити за допомогою блендера у декілька прийомів, вливаючи порціями олію.
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °. На пергаменті розкотити половину тесту у тонкий пласт. Окремо розкотити тісто, що залишилося в такий же пласт. Пласт на пергаменті намазати рикотою, відступивши від країв 2-3 см. Викласти на рикоту песто, накрити іншим пластом тіста і добре притиснути краї.
Крок 4
В центр виробу поставити тарілочку і по краях добре притиснути тісто. Від кромки тарілочки до країв виробу зробити 16-20 надрізів. Кожну смужку тіста обернути довкола себе 4-5 разів. Тарілочку прибрати, виріб перенести на лист, змастити жовтком і випікати 35 хв.