Рецепт “Пиріг з листовим салатом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4–6 ПОРЦІЙ, 2 ГОДИНИ
Інгредієнти
❯ 150 г борошна
❯ 2 ст. л. смальцю
❯ 1 ст. л. рослинної олії
❯ 125 мл води
❯ сіль
Для начинки:
❯ 4 великі качани листового салату
❯ 200 г тертого сиру
❯ 1 ст. л. тертого пармезану
❯ 50 г копченої грудинки
❯ 1 цибулина
❯ 1 пучок петрушки
❯ 1 зубок часнику
❯ сіль
Покроковий процес приготування пирога з листовим салатом
Крок 1
У мисці на смалець просіяти борошно, додати щіпку солі та, вливаючи воду та олію, руками вимісити однорідне тісто. Тісто помістити у холодильник на 1 год.
Крок 2
Салат промити, обсушити та дрібно нашаткувати. Цибулину очистити та дрібно нарізати. Петрушку промити, перебрати, обсушити та дрібно посікти. Грудинку нарізати дрібними кубиками та обсмажувати в сотейнику, доки з неї не витопиться жир. Додати цибулю та обсмажувати її до прозорості. Викласти до цибулі салат та петрушку і, перемішуючи, готувати 5 хв. Сотейник зняти з вогню, додати до зелені сир і добре перемішати. Начинці дати охолонути.
Крок 3
Духовку нагріти до 190 °. Підготувати форму для випікання. Тісто обім’яти та розкотити у два пласти трохи більше діаметра форми. Одним пластом вистелити форму, зробивши бортики та викласти на нього начинку. Накрити начинку другим пластом та защипати краї виробу. Виріб змастити водою із сіллю, наколоти в кількох місцях вилкою
та випікати бл. 35 хв.
Листові салати радують різноманітністю форми листя та відтінків, але це не єдине їхня перевага: у кожному листку свій, і досить багатий, набір вітамінів та мінералів.