Рецепт “Пиріг зі шпинатом та ковбасками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 15 хвилин
У 1 порції: 420 ккал, 13 г білків,
13 г жирів, 25 г вуглеводів
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 300 г замороженого шпинату
❯ 400 г готового листкового тіста
❯ борошно для розкочування тіста
❯ 1 цибулина
❯ 2 зубчики часнику
❯ 1 ст. л. вершкового масла
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ 3 яйця
❯ 40 г тертого сиру
❯ 4 ст. л. вершків
❯ 350 г винних ковбасок
Покроковий процес приготування пирога зі шпинатом та ковбасками
Крок 1
Шпинат попередньо розморозити та віджати. Форму для пирога діаметром 28 см вистелити папером для випікання. Листкове тісто розкотити на посипаному борошном робочої поверхні у круглий пласт діаметром трохи більше форми. Перекласти його в підготовлену форму, загорнувши бортики та прибрати в холодильник.
Крок 2
Приготувати начинку. Цибулю та часник очистити та порубати. На сковороді розтопити вершкове масло та обсмажувати цибулю до напівпрозорості. Додати шпинат, посолити, поперчити та тушкувати овочі до м’якості, часто помішуючи. Зняти масу з вогню, підмішати рубаний часник. Яйця збити зі вершками та перемішати із сиром і охолола шпинатною масою. Дати начинці повністю охолонути
Крок 3
Нагріти духовку до 180 °. Начинку рівномірно розподілити поверх тесту, зверху у вигляді спіралі викласти ковбаски. На ковбасках зробити виделкою часті проколи. Випікати пиріг 25-30 хв.