Рецепт “Пиріг зі сливами з корицею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІЇ, 1 ГОДИНА 20 ХВИЛИН
Інгредієнти
❯ 12 великих злив
❯ 200 г цукру
❯ 120 г вершкового масла
❯ 250 г борошна
❯ 1 ч. л. розпушувача для тіста
❯ сіль
❯ 2 яйця
❯ цукрова пудра та мелена кориця для посипання
❯ жир для змащування форми
Покроковий процес приготування пирігу зі сливами
Крок 1
Сливи вимити, обсушити та нарізати половинками або четвертинками, видаливши кісточки. Духовку нагріти до 180°.
Крок 2
Олію розм’якшити та збити з цукром у пишну масу. Додати борошно, розпушувач, яйця, щіпку солі та повторно збити. Підготувати форму для випікання і змастити її жиром. Викласти тісто у форму і розподілити по ньому сливи, трохи втискуючи їх у тісто.
Крок 3
Випікати пиріг бл. 1 год. Готовність виробу перевірити, проткнувши його дерев’яною шпажкою: якщо шпажка виходить сухою, виріб готовий. Цукор стовкти з корицею. Готовий пиріг вийняти з духовки та густо посипати
цукровою пудрою із корицею. Подати теплим із кулькою ванільного морозива або збитими вершками.