Рецепт “Реберця в духовці” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Реберця (яловичі, свинячі, баранячі) 1 кг
– Картопля 1-1.5 кг
– Морквина 2 середні
– Цибуля 2 середні
– Часник 4-5 зубчиків
– Вино червоне сухе 350-400 мл
– Кріп – посипати готову страву
– Петрушка 15 г
– Кінза 15 г
– Аджика 1-1.5 ст.л.
– Томатна паста 1-1.5 ст.л
– Цукор
– Сіль
Покроковий процес приготування ребер в духовці
Крок 1
На сковороду наливаємо олію. Смажимо реберця на максимальному вогні. Обсмажуємо з усіх боків так, щоб трохи підрум’янилися.
Крок 2
Нарізаємо цибулю четвертинками і відправляємо в сковороду, де смажили реберця. Смажимо цибулю доки вона не стане м’якою постійно перемішуючи. Коли цибуля підрум’яниться, додаємо 1-1.5 ч.л. цукру та перемішуємо. Тепер додаємо 1 ст. аджики та томатну пасту. Ретельно перемішуємо та готуємо 5 хвилин.
Крок 3
Тепер потихеньку додаємо вино. Перемішуємо. Вино має залишити 5 хвилин на маленький вогонь. Додаємо дрібно порізану зелень, часник та сіль за смаком. добре перемішуємо.
Крок 4
Очищену картоплю нарізаємо на чотири частини. Нарізаємо моркву кільцями та висипаємо у картоплю. Додаємо 1 ч.л. солі та перемішуємо.
Крок 5
У форму для запікання викладаємо реберця. Потім картопля з морквою та заправку. Накриваємо фольгою та готуємо в духовці 1.5 години при 180-200 градусах. Знімаємо фольгу, добре перемішуємо та готуємо ще 15 хвилин.