Рецепт “Роли футомаки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година
У 1 порції: 450 ккал, 17 г білків,
12 г жирів, 66 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 2 склянки круглозерного рису
❯ 4 ст. л. рисового оцту
❯ 2 ст. л. цукру
❯ 1/2 ч. л. солі
❯ 2 огірки
❯ кілька крабових паличок
❯ 4 аркуші пресованих водоростей норі
Для омлету томаго:
❯ 4 яйця
❯ 4 ст. л. соєвого соусу
❯ 1 ст. л. солодкого сухого хересу
❯ по щіпці солі та цукру
❯ рослинна олія для смаження
Покроковий процес приготування роли футомаки
Крок 1
Рис промивати холодною водою, доки вона не стане прозорою. У каструлі залити рис 2 склянками води. Через 30 хв
довести воду до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму та варити рис під кришкою 15 хв. Зняти каструлю з вогню, укутати рушником і залишити на 20 хв. Сіль і цукор всипати в оцет і нагрівати, помішуючи, до повного їх розчинення. Рис збризкати оцтовою заправкою і перемішати дерев’яною лопаткою чи паличками для суші.
Крок 2
Інгредієнти для омлету збовтати у мисці. Сковороду змастити олією і розжарити. Половником зачерпнути третину яєчної суміші, вилити на сковороду і смажити 2-3 хв. Згорнути омлет у рулетик. Таким же чином приготувати ще два омлети.
Крок 3
Огірки вимити, очистити та видалити м’яку серцевину з насінням. М’якуш нарізати брусочками завтовшки прибл. 0,5 см
Крок 4
Лист водоростей норі покласти на бамбукову циновку глянсовою стороною вниз. Поверх норі вологими руками
розподілити відварний рис шаром завтовшки прибл. 1 см. На рис викласти шматочки омлету, огірка та крабові палички. За допомогою циновки сформувати рол, розрізати його гострим ножем на вісім маленьких ролів.