Рецепт “Салат із кускусу з баклажанами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 хвилин
У 1 порції: 670 ккал, 15 г білків,
35 г жирів, 76 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 200 г кускусу
❯ 800 мл овочевого або курячого бульйону
❯ 2 ст. л. вершкового масла
❯ 2 середні баклажани
❯ сіль
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ 4 моркви
❯ 1 ч. л. рідкого меду
❯ сік 1/2 лимона
❯ 1 склянка попередньо відвареної сочевиці
❯ 200 г сметани або густого натурального йогурту
Покроковий процес приготування салату із кускусу
Крок 1
Кускус насипати в миску і залити киплячим бульйоном. Накрити миску кришкою та дати крупі настоятися до повного остигання (крупа повинна ввібрати в себе всю рідину). Заправити кускус 1 стіл. ложкою вершкового масла.
Крок 2
Баклажани вимити, нарізати тонкими скибочками, пересипати сіллю, залишити на 15 хв, потім промити та обсушити паперовим рушником. Обсмажити скибочки баклажанів на олії та перекласти на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир
Крок 3
Моркву очистити, вимити, нарізати кружками та злегка обсмажити на вершковому маслі, що залишилося. Додати мед та сік лимона, перемішати.
Крок 4
До розпареного кускусу додати моркву, сочевицю та баклажани, перемішати та розкласти по тарілках. Заправити салат сметаною чи йогуртом.