Рецепт “Шоколадне парфе” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 8 годин 40 хвилин
У 1 порції: 730 ккал, 9 г білків,
42 г жирів, 66 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
– 180 г молочного або чорного шоколаду
– 2 яєчні жовтки
– 1 яйце
– 1 ст. л. апельсинового лікеру
– 90 г цукру
– 250 мл жирних вершків
– 300 мл соку апельсина
– 4 ст. л. часточок консервованих мандаринів
Покроковий процес приготування шоколадного парфе
Крок 1
180 г молочного або чорного шоколаду наламати дрібними шматочками та розтопити на гарячій водяній бані.
Крок 2
Збовтати у мисці 2 яєчні жовтки з 1 яйцем. Додати 1 стіл. ложку апельсинового лікеру та 50 г цукру, поставити миску на гарячу водяну баню та збивати яєчну суміш прибл. 10-15 хв до отримання густої пишної маси.
Крок 3
250 мл жирних вершків збити в міцну піну, додавши щіпку меленого чилі, і з’єднати з яєчною масою та розтопленим
шоколадом. Розподілити суміш по чотирьох висланих харчовою плівкою металевим формочкам і помістити їх на ніч у морозильну камеру.
Крок 4
У каструлі карамелізувати 40 г цукру, влити 300 мл соку апельсина та уварити його на третину. Додати 4 стіл. ложки часточок консервованих мандаринів і прогріти їх у соусі. Десерт вийняти з форм, перекинувши їх на десертні тарілки, та подати з соусом