Рецепт “Швидкий пиріг з картоплею та грибами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 40 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 450 г готового листкового тіста
❯ 70 г сала з Колонати
❯ 10 великих печериць
❯ 3 бульби картоплі
❯ сіль
❯ перець
❯ 1 жовток
❯ суміш насіння для посипання (кунжут, льон, насіння соняшника…)
Покроковий процес приготування пиріга з картоплею та грибами
Крок 1
Картоплю вимити та варити в киплячій підсоленій воді 15 хв. Воду злити, картоплю остудити, очистити та нарізати кубиками.
Крок 2
Гриби почистити, промити, обсушити, нарізати тонкими скибочками. Сало нарізати дрібними кубиками та обсмажувати на сковороді, доки з нього не витопиться жир.
Крок 3
Сало перекласти в інший посуд, на жирі обсмажити гриби до золотистого кольору. Гриби перекласти до сала, додати нарізану картоплю, посолити, поперчити та перемішати.
Крок 4
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати вистелений пергаментом лист і викласти на нього тісто рівним пластом. Викласти на тісто начинку та згорнути пласт рулет.
Крок 5
Жовток розбовтати з 1 ст. л. холодної води та змастити виріб. Посипати рулет сумішшю насіння та випікати ок. 20 хв. Подати теплим із легким овочевим салатом, натуральним йогуртом чи сметаною.