Перейти до вмісту
Головна » Смажено-печений короп у соусі

Смажено-печений короп у соусі

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Смажено-печений короп у соусі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 30 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 1 тушка коропа, готова до кулінарної обробки, без голови (бл. 1,4 кг)
    ❯ сіль
    ❯ перець
    ❯ сік лимона
    ❯ борошно
    ❯ рослинна олія
    Для соусу:
    ❯ 200 мл сухого білого вина
    ❯ 120 мл соку лимона
    ❯ 2 зубки часнику
    ❯ 1/4 цибулини
    ❯ 150 мл жирних вершків
    ❯ 1 ч. л. середньогострої гірчиці
    ❯ 150 г вершкового масла
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування коропа у соусі

    Крок 1

    Приготувати соус. Зубки часнику розрізати навпіл. У сотейнику на сильному вогні довести до кипіння вино та сік лимона з цибулею і часником і варити 3 хв. Додати сіль, перець, гірчицю та нагрівати 3 хв. Часник і цибулю видалити.

    Крок 2

    Влити вершки, довести до кипіння та готувати 1 хв. Зменшити вогонь, покласти нарізане масло і готувати, помішуючи, поки воно не розтане. Соус збити.

    Крок 3

    Рибу натерти сіллю та перцем, збризкати соком лимона, присипати борошном і обсмажити на гарячому маслі по 5 хв з обох боків. Рибу перекласти на вистелену фольгою лист і запікати 15 хв при 180°.

    Крок 4

    На блюдо сервування влити гарячий соус. Рибу нарізати порційними шматочками та викласти в соус. Подати,
    прикрасивши гілочками кропу.

    Сьогодні ми дізналися як готується Смажено-печений короп у соусі. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *