Рецепт “Смажено-печений короп у соусі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 30 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 1 тушка коропа, готова до кулінарної обробки, без голови (бл. 1,4 кг)
❯ сіль
❯ перець
❯ сік лимона
❯ борошно
❯ рослинна олія
Для соусу:
❯ 200 мл сухого білого вина
❯ 120 мл соку лимона
❯ 2 зубки часнику
❯ 1/4 цибулини
❯ 150 мл жирних вершків
❯ 1 ч. л. середньогострої гірчиці
❯ 150 г вершкового масла
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування коропа у соусі
Крок 1
Приготувати соус. Зубки часнику розрізати навпіл. У сотейнику на сильному вогні довести до кипіння вино та сік лимона з цибулею і часником і варити 3 хв. Додати сіль, перець, гірчицю та нагрівати 3 хв. Часник і цибулю видалити.
Крок 2
Влити вершки, довести до кипіння та готувати 1 хв. Зменшити вогонь, покласти нарізане масло і готувати, помішуючи, поки воно не розтане. Соус збити.
Крок 3
Рибу натерти сіллю та перцем, збризкати соком лимона, присипати борошном і обсмажити на гарячому маслі по 5 хв з обох боків. Рибу перекласти на вистелену фольгою лист і запікати 15 хв при 180°.
Крок 4
На блюдо сервування влити гарячий соус. Рибу нарізати порційними шматочками та викласти в соус. Подати,
прикрасивши гілочками кропу.