Рецепт “Смузі з динею та медом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 20 хвилин
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 4 банани
❯ 500 г м’якоті дині
❯ 2 ст. л. соку лимона
❯ 330 г натурального йогурту
❯ сік лимона
❯ 1–2 ст. л. рідкого меду + на смак
❯ колотий лід або льодова крихта
Для подачі:
❯ листочки м’яти
❯ дерев’яні шпажки
Покроковий процес приготування смузі з динею
Крок 1
Диню вимити, обсушити, розрізати навпіл і за допомогою столової ложки вибрати волокнистий м’якуш із насінням. З їстівною м’якоттю за допомогою калібрувальної ложки вибрати трохи м’якоті у вигляді кульок і відкласти для подачі (або нарізати м’якуш кубиками). Їстівний м’якуш, що залишилася, нарізати та викласти в миску блендера.
Крок 2
Банани вимити, обсушити та очистити. Для подачі нарізати тонкими скибочками бл. половини 1 банана. Гуртки збризкати соком лимона і, чергуючи з динею, нанизати на шпажки. Банани, що залишилися, нарізати скибочками, також збризкати соком лимона і в чаші блендера з’єднати з динею.
Крок 3
Влити у чашу блендера бл. 1 ст. л. меду та подрібнити продукти у пюре. Вливаючи йогурт, подрібнити фруктово-овочеву масу в гладке однорідне пюре. Додати мед і сік лимона на смак і добре збити. Покласти колотий лід (льодову крихту) та збити повторно. Смузі розлити по келихах, прикрасити м’ятою та підготовленими шпажками.