Рецепт “Соковиті тефтелі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Фарш яловичий 500гр
– Фарш свинячий 500гр
– Рис 200гр
– Цибуля 150гр
– Цибуля порей 200гр
– Часник 2 зубки
– Помідори з банки 400гр
– Курячий бульйон 200мл
– Вершки(30%) 200мл
– Вершкове масло _50гр
– Борошно 2ст.л.
– Цукор 1ст.л.
– Вершковий сир 1ст.л.
– Паприка 1ч.л.
– Чорний перець 1ч.л.
– Зелень
– Сіль
Покроковий процес приготування соковитих тефтель
Крок 1
Нарізаємо дрібним кубиком цибулю. Добре промиваємо цибулю порей і дрібно нарізаємо. Дрібно нарізаємо часник. Наливаємо олію в сковороду і відправляємо туди цибулю, цибулю порей та часник. Злегка чекаємо, поки не стане прозорим. Трохи більш ніж половина цибулі викладаємо.
Крок 2
Поруч із цибулею, що залишилася на сковороді, додаємо трохи вершкового масла і 2 ст.л. борошна. Підсмажуємо борошно з олією та наливаємо курячий бульйон. Усі інгредієнти на сковороді добре перемішуємо.
Крок 3
Далі відправляємо в сковороду консервовані томати, розмінюємо та перемішуємо. Щоб пом’якшити кислі помідори, додаємо вершки. Добре перемішуємо і готуємо на маленький вогонь. Додаємо сіль, чорний мелений перець, чилі та 1ст.л. цукру. добре перемішуємо і даємо трохи покипіти.
Крок 4
У холодний фарш додаємо пасеровану цибулю та рис, відварений майже до готовності. Далі добре солимо, перчимо, додаємо 1ч.л. солодкої паприки, дрібно порізану петрушку та 1 ст.л. вершкового сиру. Добре вимішуємо фарш і трохи відбиваємо.
Крок 5
Змочуємо руки водою та формуємо тефтелі. Виливаємо соус у форму для духовки та викладаємо тефтелі. Можна згори трохи присипати пармезаном через дрібну тертку. Відправляємо до духовки на 25-30 хвилин при 200 градусах.