Рецепт “Судак із кисло-солодкими яблуками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години 10 хвилин
У 1 порції: 370 ккал, 26г білків,
18 г жирів, 9 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1 судак (бл. 1 кг)
❯ 2 кисло-солодких яблука
❯ 1 лимон
❯ 4 гілочки петрушки
❯ морська сіль
❯ мелений чорний перець
❯ кілька гілочок чебрецю або кропу
❯ рослинна олія для змащування дека
Для маринаду:
❯ 1 апельсин
❯ 3 ст. л. оливкової олії
❯ 1 ст. л. вустерського соусу
❯ мелений чорний та червоний перець
Покроковий процес приготування судаку із яблуками
Крок 1
Приготувати маринад. З апельсина вичавити сік, додати масло, вустерський соус, чорний і червоний перець на смак.
Крок 2
Рибу вимити, видалити зябра, очистити від луски та випатрати. Змастити судака маринадом зовні та зсередини, прибрати у холодильник на 1 год.
Крок 3
Нагріти духовку до 200 °. Яблука вимити та вилучивши серцевини з насінням, розрізати кожне на шість часточок. Збризкати соком лимона. Рибу злегка натерти сіллю. Відрізати кілька часточок лимона, посолити, поперчити та вкласти в черевце риби, додавши гілочки зелені. Викласти рибу на змащене деко і запікати 20 хв. Додати яблука, полити маринадом і запікати ще 30 хв. при 180°.