Рецепт “Суп з морепродуктами по-тайськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 порції, 50 хвилин
Інгредієнти
– 50 г рисової локшини
– 400 г замороженого морського коктейлю
– 3 цибулини
– 2 зубчики часнику
– 1 маленький стручок перцю чилі
– 6 печериць
– 1 лайм
– 4 гілочки кінзи
– 400 г консервованих помідорів
– 2 ст. л. рослинної олії
– 1 л курячого бульйону
– 2 ст. л. лимонного соку
– 1 ч. л. цукрового піску
– 250 мл кокосового молока
– сіль
Покроковий процес приготування супу по-тайськи
Крок 1
Куряче філе вимити та добре обсушити. Потім нарізати, скласти у чашу блендера і подрібнити. З хліба зрізати кірку, м’якуш замочити в 150 мл холодних вершків.
Крок 2
Цибулю з часником очистити та дрібно нарізати. Перець чилі розрізати навпіл, видалити насіння та нарізати тонкою соломкою. Печериці почистити, протерти вологою серветкою та нарізати пластинами.
Крок 3
Лайм вимити та обсушити паперовим рушником. Потім теркою зняти цедру, витиснути сік. Гілочки кінзи вимити, обсушити та дрібно нарізати. Помідори подрібнити у блендері.
Крок 4
У каструлі розігріти олію та обсмажити цибулю з часником та перцем чилі. Влити бульйон та довести до кипіння. Додати подрібнені помідори, лимонний сік та сік лайма, цедру, цукор та варити 5 хв
Крок 5
Влити кокосове молоко, покласти половину кінзи, посолити на смак та варити 5 хв. Покласти печериці та довести до кипіння. Додати морепродукти та варити 2 хв після повторного закипання.
Крок 6
У каструлю з майже готовим супом покласти рисову локшину та варити 2 хв. Можна посолити до смаку. На стіл готову страву подати в дуже гарячому вигляді, посипавши рубаною кінзою.